logo

3-ти ДЕКЕМВРИ Е МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Човек со хендикеп не е ниту болен ниту заразен! Тој само бара да биде прифатен од заедницата како секој еднаков граѓанин на нашето општество!
Денеска тимови од нашето училиште го посетија Дневниот центар на лица со посебни потреби и подарија хуманитарни пакети кои беа собрани од акцијата која беше спроведена во училиштето.
Насмевките на овие лица покажуваат колку се среќни од нашата посета која секако ќе продолжи и во иднина!!!

Категории Новости