logo

Декорирање на надворешните ѕидови

За почеток на полугодието започнуваме со уметничко декорирање на надворешните ѕидови на училиштето.
Во тридневна посета на училиштето е врвен професионалец – ликовен уметник Raphael Farni од Швајцарија, кој ќе се обиде своето искуство, знаење и способности да им ги пренесе на ликовните таленти од училиштето.
Како производ на соработката училишните ѕидови ќе ги красат врвни уметнички дела.
Им посакуваме успешна работа!!!

Категории Новости